Blog

Ambassadeur Peter R. de Vries in Ghana

Begin augustus was onze ambassadeur Peter R. de Vries in Ghana om de projecten van Meet Kate te bezoeken. Wij waren erg blij met zijn bezoek. Ook dit jaar heeft hij weer ons van goed advies kunnen voorzien. Hieronder vertelt hij over zijn eigen ervaringen afgelopen maand.

 

''Het was leuk en tegelijkertijd heel nuttig om afgelopen week weer eens op bezoek te zijn bij Meet Kate in Ghana. Er was al weer dik een half jaar verstreken sinds ik er – bij de opening van de school – was geweest. En, tjonge jonge, wat is er dan al weer veel veranderd. De 'aankleding' van het complex is nu zo goed als af en wat ziet dat er mooi en indrukwekkend uit, met grindpaden, grasveldjes, een sportcourt en speeltoestellen voor de jongste kinderen. Het is echt een prachtig geheel! 
Het was een beetje jammer dat het net vakantietijd was en het nogal stil was in en rond het tehuis, waardoor de gebruikelijke drukte en gezelligheid een beetje ontbrak. Maar tegelijkertijd gaf het me als ambassadeur de gelegenheid om eens rustig rond te lopen en mijn ogen goed de kost te geven. Als betrekkelijke buitenstaander vallen je soms andere dingen op dan de mensen die er elke dag bovenop zitten. En hoewel ik natuurlijk in de eerste plaats een trotse vader ben die het mooi vindt wat zijn dochter met al die andere medewerkers heeft neergezet, kijk ik ook echt wel met een kritisch oog. Wat kan er beter? Wat moet er nog gebeuren? Moet er iets veranderd worden? Heeft mijn verlanglijstje van een half jaar geleden wel een follow-up gehad? Dat soort dingen.
Nu het project al drie jaar bestaat viel me op dat de heftige weersomstandigheden – extreme hitte en overvloedige regenval – best een wissel trekken op het onderhoud. Dus ook nu kwam er weer een lijstje van mijn hand. En mijn tip voor de leiding was: focus niet al teveel op nieuwe projecten en uitdagingen, maar besteed ook op tijd voldoende aandacht aan onderhoud en herstel, want hoe eerder je dat doet, hoe beter (lees: goedkoper) het is.
Vooruitkomen = Handhaven is dan ook het motto voor het komende half jaar… want dan ga ik vast weer kijken hoe het er dan voorstaat!''

 

Terug

Auteur: Peter R. de Vries
15-08-2013 Categorie: General

Bedankt!

Na 10 jaar stopt Meet Kate.

Lees meer