Blog

Emigreren, en dan...

Na twee jaar in Ghana te hebben gewoond werd het tijd. Tijd om te beslissen hoe mijn toekomst eruit gaat zien. Ga ik terug naar Nederland en een ‘van 9 tot 5 baan’ zoeken? Blijf ik bij Meet Kate in Ghana? Ga ik naar een ander land? Zo veel keuzes en zoveel mogelijkheden. Voor sommige mensen is het lastig om te kiezen uit alle opties en wordt er regelmatig gefocust op de obstakels bij zo een beslissing in plaats van de mogelijkheden. Voor mij was het een duidelijke beslissing die ik al een tijdje eerder had gemaakt.


Ik blijf voorlopig in Ghana. Ik voel me thuis hier! Maar er waren wel een aantal zaken die ik dit jaar anders wilde en moest doen. Ten eerste realiseerde ik mij dat het ontzettend goed gaat met Meet Kate. Ik kan gemakkelijk een maand naar Nederland en alle zaken gaan gewoon door. Belangrijke punten, waarvoor het gehele bestuur (ik, Philo en Steve) bijeen moeten zijn, worden via de mail of telefoon besproken en de rest doen ze allemaal zelf. Dat is altijd de visie van Meet Kate geweest: Samen een project opzetten en vervolgens geheel overdragen aan de lokale bevolking. Het is nu tijd om dit ook echt te doen. Ik ben niet meer elke dag nodig. Wat financiële controles en communicatie tussen Nederland en Ghana zullen voorlopig mijn taken blijven, maar met twee dagen in de week red ik dat ook. Het is dus tijd om los te laten. Los laten op werkvlak, uiteraard niet op persoonlijk vlak. Meet Kate is mijn passie, mijn familie, mijn droom en daar blijf ik altijd aan verbonden.

Ten tweede wordt het ook voor mij tijd om nieuwe dingen te leren en om wat geld te verdienen. Met Meet Kate heb ik de afgelopen 2 jaar op basis van een onkostenvergoeding (€500,- per maand) gewerkt en dat is helaas nu niet meer voldoende. Een baan ernaast is dus nodig. Vanaf april zal ik dan ook mijn tijd gaan verdelen tussen een betaalde (parttime) baan in Accra en Meet Kate in Swedru. Om deze reden ben ik ook verhuisd naar Accra, maar zal elke week nog 2-3 dagen bij de projecten van Meet Kate zijn. Ik kijk uit naar deze nieuwe periode. Een periode met nieuwe kennis op doen, een nieuwe omgeving leren kennen, sociale- en zakencontacten op doen en een periode van loslaten. Loslaten van de afgelopen 2 jaar elke dag Meet Kate, loslaten van wat ik 6 jaar geleden heb opgezet. Gelukkig hoort loslaten erbij en is het in mijn geval geen afscheid. Het is een nieuwe stap, waarbij ik vooral wil kijken naar de mogelijkheden. De mogelijkheden voor Meet Kate, voor mijzelf en mijn omgeving.
Via deze weg wilde ik jou – volger, donateur, en vriend van Meet Kate, op de hoogte stellen van mijn plannen. Want dat is waar Meet Kate ook voor staat; Communicatie, transparantie en eerlijkheid. Maar vooral ook een toekomst van zelfstandigheid, zelfredzaamheid en mogelijkheden. En dat is wat zowel Meet Kate als ik (samen en los van elkaar) gaan doen.

Terug

Auteur: Kelly de Vries
22-03-2013 Categorie: General

Bedankt!

Na 10 jaar stopt Meet Kate.

Lees meer