InfographicIn vogelvlucht het verhaal van Stichting Meet Kate

Meet Kate

Stichting Meet Kate is een kleinschalige organisatie met onderwijsprojecten in het zuiden van Ghana. Geïnspireerd door de Ghanese Kate, investeert de Stichting in de potentie waar dit land zo vol van is. Meet Kate zet zich in om juist op een kleine schaal de zelfredzaamheid te bevorderen. Dat is de toekomst. 

Inkomsten

Pas wanneer er in Ghana mogelijkheden worden gecreëerd om inkomsten te genereren, kan een project duurzaam zijn. Onze kippenboerderij, bijdragen van ouders en investeringen in landbouwgrond zorgen voor het grootste deel van deze inkomsten. Wanneer het nodig is proberen wij dit met fondswerving vanuit Nederland aan te vullen, met als doel dit geleidelijk af te bouwen om onze projecten volledig onafhankelijk te laten zijn. Wij geloven dat het kan.

Wat doen we daarmee?

Een twintigtal kinderen, waarvan de familie (tijdelijk) niet in staat is om voor hen te zorgen, woont momenteel in het Meet Kate Children's Home. Daarnaast is er een Scholarschip programma opgezet voor jongeren die door financiële problemen hun middelbare school niet af kunnen maken. Tenslotte is Meet Kate sinds januari 2013 uitgebreid met de Meet Kate Academy, een basisschool die ruim 150 kinderen de mogelijkheid tot een goede opleiding biedt. Wij geloven dat liefde, aandacht, goede voeding en educatie aan de basis liggen van een kleurrijke toekomst. En dat verdient ieder kind.

Wie helpen we hiermee?

Allereerst zijn onze projecten opgezet voor de Ghanese kinderen. Maar, er is meer! Doordat kinderen naar het kinderdagverblijf komen, krijgen hun ouders de kans om werk te zoeken en geld te verdienen, waardoor zij weer voor hun eigen kinderen kunnen zorgen. Doordat we enkel werken met lokale werknemers binnen onze projecten creëeren we werkgelegenheid. Deze leraren, kokkinnen en andere werknemers kunnen zo ook weer voor hun eigen gezinnen zorgen. Op deze manier hopen wij een positieve invloed te hebben op de hele gemeenschap. 

Bedankt!

Na 10 jaar stopt Meet Kate.

Lees meer