KernwaardenOnze visie in vier kernwaarden

Positiviteit

Wat zie jij als je aan Afrika denkt? Stichting Meet Kate ziet hoop, blijdschap en een heleboel potentie. Door de kinderen te voorzien in hun basisbehoeften en rechten, zien wij iedere dag glimlachen die goud waard zijn! Een kant van Afrika die de rest van de wereld ook moet zien!

Zelfredzaamheid

Een goede bedoeling of een mooi gebaar is niet genoeg in ontwikkelingswerk. Door de focus te leggen op gelijkwaardige relaties in plaats van afhankelijke hulp, op weg naar positieve ontwikkeling, kunnen we daadwerkelijk een verschil maken. Het verbeteren van de huidige situatie kan alleen wanneer dit op de lange termijn blijvend is, ook als de buitenlandse steun wegvalt.

Kleinschaligheid en transparantie

Stichting Meet Kate is een kleine organisatie met grote ambities. In Nederland zorgt deze kleinschaligheid voor een persoonlijke en directe communicatie die op haar beurt weer leidt tot betrokkenheid van onze volgers en donateurs. Via onze website, sociale media en de nieuwsbrief geven we een realistisch beeld van wie we zijn en wat we doen. In Ghana uit onze kleinschaligheid zich in de omvang van de projecten en de individuele aandacht die we daardoor aan ieder kind kunnen geven. Elk kind en iedere situatie is namelijk uniek en vereist daarom een eigen aanpak. Transparante en realistische berichtgeving biedt ruimte aan zowel de succesverhalen als de tegenvallers. Door dagelijkse updates op Facebook en Twitter, een uitgebreid jaarverslag en de maandelijkse nieuwsbrief, proberen wij de projecten in Ghana zo dichtbij mogelijk te brengen. Wij vinden het belangrijk dat jij weet waar jouw donatie naartoe gaat!

Lokaal gericht en samenwerking

Alle projecten van Stichting Meet Kate zijn opgericht in samenwerking met lokale organisaties. Er wordt nauw samengewerkt met buitenlandse organisaties. Door niemand de boventoon te laten voeren, maar door het gesprek met elkaar aan te gaan, hebben we de aanwezige cultuurverschillen altijd kunnen overbruggen. Een project is pas duurzaam als er rekening wordt gehouden met de lokale tradities en gebruiken. In samenspraak bereiken we meer!

 

Bedankt!

Na 10 jaar stopt Meet Kate.

Lees meer