Kinder(t)huisMeet Kate Children's Home

Het Meet Kate Children’s Home opende in augustus 2010 haar deuren en was daarmee het eerste project van Stichting Meet Kate. Het was de droom van van Philomena Fynn, gastmoeder van Kelly de Vries en achtertante van Kate, om onderdak te bieden aan kinderen uit de omgeving die geen familieleden hebben om voor hen te zorgen. Dit huis is uitgegroeid tot een plek waar een twintigtal kinderen liefdevol opgroeit. Vanuit de gedachte dat ieder kind goede voeding, medische zorg én een veilig dak boven zijn of haar hoofd nodig heeft, is het Meet Kate Children’s Home een huis waar binnen een familiesfeer ruimte is voor persoonlijke aandacht.

Het kinder(t)huis kan onderdak bieden aan 24 kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. In tegenstelling tot wat in de volksmond vaak gezegd wordt, is het Meet Kate Children’s Home, net zoals veel andere opvanghuizen in Ghana, geen weeshuis. Het merendeel van de kinderen is namelijk geen wees en wij vinden het belangrijk om aan iedere unieke situatie recht te doen. Stichting Meet Kate gelooft dat een kind het beste kan opgroeien binnen een gezin. Daarom hebben wij als doel om kinderen binnen vijf jaar terug te plaatsen bij hun familie. De blijvende betrokkenheid van de ouders of andere familieleden speelt hierin een belangrijke rol. Door regelmatige bezoeken en opvang tijdens de vakanties te stimuleren blijven de familiebanden sterk. 

Verder geeft Meet Kate financiële ondersteuning aan ouders en biedt het advies, bijvoorbeeld bij het vinden van een baan. In samenwerking met de sociale dienst wordt er gekeken naar een soepele herintegratie in de gezinnen. Een groot deel van de kinderen slaapt thuis, maar wordt door Stichting Meet Kate voorzien van eten, onderwijs en gezondheidszorg. 

Voor de kinderen die echter niet teruggeplaatst kunnen worden, zullen wij blijven zorgen. Voor ieder kind dat bij ons woont hebben we een spaarrekening geopend, waarop maandelijks 5 euro wordt gestort. Met dit geld krijgen ze de mogelijkheid om later verder te studeren of iets voor zichzelf te beginnen. Dat is investeren in de toekomst!

Ontmoet de kinderen en werknemers van het Meet Kate Children's Home

 

Bedankt!

Na 10 jaar stopt Meet Kate.

Lees meer